We kunnen aan de slag met het witte goud!
- Kook de pasta
- Snijd het uiteinde van de asperge
- Snij de overige asperge in stukjes van ongeveer 4 cm
- Olijfolie verhitten in de pan en de asperges 10 minuutjes bakken.
- Voeg eventueel champignons en rode uien toe om nog 2 minuten mee te bakken
- Voeg 100 gram gorgonzola toe aan de groenten. Eventueel aanlengen met kookroom. Verhit het geheel nog 2 minuten.
- Pasta afgieten en toevoegen aan de saus met groente.
- Rasp of schaaf royaal Parmazaanse kaas boven de borden. Voeg eventueel peper en zout naar smaak toe.
Garneertip! Strooi er eventueel nog een handje rucola overheen.
Tip: vervang voor een mildere kaassaus de gorgonzola door geraspte Hollandse boerenkaas (jong of belegen).
Bereidingstijd: 25 minuten.
***
Spaghetti, asperges, ham en roomsaus met Parmezaans kaas.
- De asperges in stukjes snijden van ongeveer 3 cm en zo’n 15 minuten wokken. In een andere pan ondertussen een uitje met knoflook fruiten.
- De pasta mag je koken zoals aangegeven. Wij hebben verse spaghetti gebruikt. Vinden wij extra lekker en is ook nog eens super snel klaar.
- In de pan met de ui en knoflook mag je een bakje verse slagroom (of kookroom voor de iets lichtere variant) toevoegen en mag de geraspte Parmezaanse kaas erbij.
- Alles langzaam doorroeren en verwarmen (niet koken). Vervolgens kunnen de gesneden hamsnippers erbij en kan de saus met peper en verse basilicum verder op smaak worden gebracht.
- Wil je de saus ietsje smeuïger, voeg dan een klein beetje water toe.
- De pasta mag ondertussen bij de gewokte stukjes asperge in de pan en dan kan de saus erover.
- Even husselen en dan de pan op tafel en genieten!
Bereidingstijd: 20 minuten.
Natuurlijk blijft de klassieker ook favoriet met ham, krieltjes, een gekookt eitje en een kaassausje. Geniet van de Lente!