Of je worst lust?!

We hebben diverse (droge)worsten in ons assortiment:

  • Brandt en Levie
  • Panhof droge worst
  • Spaanse Fuet

Brandt en Levie
Sinds Brandt & Levie begon hebben ze altijd een duidelijk doel gehad:
de beste worsten produceren op een verantwoorde manier. En dat begint allemaal bij de boeren met wie ze samenwerken. Brandt & Levie is in 2011 gestart door drie vrienden. Na een reis naar de roots van worsten in Italië, richtten ze samen de worstmakerij op. Met deze toevoeging van producten in het assortiment van De Kaashelden hebben we een stukje extra ambacht in huis gehaald.

Zo’n worst maak je niet uit de losse pols. Pure ambacht komt om de hoek kijken. Na veel experimenteren met smaken en verschillende technieken te gebruiken (die ze hebben geleerd in Italië) rolde na een lange testfase de basis van hun merk: 10 smaken droge worst die te proeven zijn bij De Kaashelden in Dalfsen.

De pancetta hebben we ook in huis van Brandt & Levie. Dit Italiaanse spek is afkomstig van de varkensbuik dat gekruid wordt en ongeveer 2 maanden aan de lucht gedroogd is en daarna vacuüm verpakt wordt. Wat dacht je van kabeljauw met pancetta en kaas uit de oven. Dat klinkt toch al heerlijk! Bekijk meer van onze recepten.

Daarnaast hebben we droge worsten uit de Varkensproeftuin “De Panhof in Dalfsen”
Als dierenarts wilde Bert Waterval graag op zijn eigen manier omgaan met dieren. Het ras van de Panhofvarkens is een kruising tussen het Piétrainvarken en het Durocvarken. Ze worden op een natuurlijke manier verzorgd wat bij de dieren past. De dieren krijgen daarom aardperen, gras, brokken en granen van een boer vlakbij en volop ruimte in de buitenlucht. Dit alles is bevorderlijk voor de smaak en dat proef je! Met de diverse kruiden hebben we verschillende smaken droge worst in ons assortiment. Naast het vlees wordt er ook kweeperengelei gemaakt, lekker bij oude kaas. Panhof staat voor een bourgondische manier van eten, een gezond en smakelijk product, gemaakt op een dusdanige manier dat, in dit geval, varkens een goed leven hebben gehad voordat ze opgegeten worden. Dit staat garant voor een goede smaak. Geniet!

Spaanse Fuet
Spanje is een land vol culinaire schatten waarvan de hammen en worsten de wereld rond geroemd worden. En een heerlijke aanvulling op de borrelplank. De Spaanse Fuet is dan ook een mooie uitbreiding op onze Italiaanse ‘Brandt en Levie’ en het streekproduct van ‘De Panhof’.