Overheerlijk! Brussels lof met gegratineerde OUDE KAAS. Geserveerd op een bedje van puree met kaassaus.

Bereiding:
Verwijder de bittere kern van de witlof. Kook de witlof vervolgens in 20 minuten in een pan met een klein beetje water, zodat ze bijna gaar zijn. Even laten uitlekken en dan de plakjes ham eromheen wikkelen.

De aardappelen schillen en ook in 20 minuten gaar koken. Afgieten en terug in de pan om de aardappelen fijn te stampen met een pureestamper.
Dan kan de kaassaus gemaakt worden: Melk en een klein beetje verse slagroom in de pan verwarmen. Handje geraspte oude kaas er aan toevoegen en blijven roeren totdat de kaas gesmolten is. Op smaak brengen met peper en (indien nodig een klein beetje zout).

Ondertussen even de ovenschaal invetten met boter. De aardappelpuree onderin verdelen en dan de kaassaus eroverheen. Vervolgens de stronken witlof/ham tegen elkaar aan in de schaal leggen.
Last but not least: de overige geraspte oude kaas erover! 5 minuten in de (voorverwarmde) oven op 200 ºC, zodat de kaas goudbruin wordt.

Eetsmakelijk!