Tips en ideeën van ‘De Kaashelden’ voor aankomende feestdagen:

Breng de kerst magie terug met deze  5 tips

Hoe maak je van de kerstdagen weer die magische tijd zoals je het als kind ervaarde? Met deze tips breng je de kerst magie terug in je leven!

  1. Kijk om je heen, geniet van de mensen waarmee je de dag doorbrengt en haal fijne herinneringen naar boven.
  2. Je mag nu wijn drinken, dat mocht je als kind niet ; -).
  3. Geniet bewust van het lekkere eten en de bijpassende wijnen.
  4. Sit back and relax. Maak je niet te druk, want het is tenslotte feest.
  5. Prikkel je zintuigen met smaken, geuren en muziek die je een prettig gevoel geven.

Door in het moment te leven maak je je kerstfeest magischer. Laat kerst dit jaar niet aan je voorbij vliegen, maar geniet van ieder moment. Voor je het weet is het alweer voorbij, en heb je er niet eens bij stil gestaan!

In de spotlights

  • Bubbels: Ontdek de diverse champagnes uit onze collectie.
  • Stilton: ook wel ‘de koning van de Engelse kazen’ genoemd, welke vanuit traditie volop genuttigd wordt tijdens Kerstdiners. Uiteraard verkrijgbaar bij ons!
  • Port: Voor een optimale smaaksensatie en perfect te combineren bij een kaasplankje met buitenlandse kazen. Wij hebben verschillende merken en uit allerlei jaartallen is onze portcollectie samengesteld.
  • Kaasfondue: Een simpele tip om onbezorgd en gezellig de feestdagen samen aan tafel door te brengen. Zie hieronder ons traditionele recept:

(Ingredienten 4 personen)
– 1 teen knoflook
– 3 dl droge witte wijn
– optioneel een klein theelepeltje citroensap
– 300 gram geraspte Emmenthaler
– 300 gram geraspte Gruyere
– een klein glaasje Kirsch
– een lepel maizena
– vers geraspte nootmuskaat
– peper
– stokbrood

Bereidingswijze

Snij de teen knoflook doormidden en wrijf met een stuk de caquelon (speciale kaasfondue pan) goed in. Giet de wijn erin en verhit dit op het fornuis, maar laat het niet koken. Voeg een drupje citroensap toe (hierdoor bindt de kaas goed met de wijn). Doe de geraspte kaas er bij en roer goed met een vork of een houten lepel met een gaatje. ‘Achtjes draaien’ bij het roeren. Meng de maizena met de kirsch en maak daar een mooi papje van. Voeg dat papje toe en blijf roeren, roeren, roeren. Voeg vervolgens de verse geraspte nootmuskaat en peper toe. Zet de caquelon op het rechaud en smullen maar!