Zie hieronder ons traditionele recept:
(Ingredienten 4 personen)

– 1 teen knoflook
– 3 dl droge witte wijn
– optioneel een klein theelepeltje citroensap
– 300 gram geraspte Emmenthaler
– 300 gram geraspte Gruyere
– een klein glaasje Kirsch
– een lepel maizena
– vers geraspte nootmuskaat
– peper
– stokbrood
Extra variatietip: Groente dippen (zoals bleekselderij, wortels en reepjes paprika). 

Bereidingswijze

Snij de teen knoflook doormidden en wrijf met een stuk de caquelon (speciale kaasfondue pan) goed in. Giet de wijn erin en verhit dit op het fornuis, maar laat het niet koken. Voeg een drupje citroensap toe (hierdoor bindt de kaas goed met de wijn). Doe de geraspte kaas er bij en roer goed met een vork of een houten lepel met een gaatje. ‘Achtjes draaien’ bij het roeren. Meng de maizena met de kirsch en maak daar een mooi papje van. Voeg dat papje toe en blijf roeren, roeren, roeren. Voeg vervolgens de verse geraspte nootmuskaat en peper toe. Zet de caquelon op het rechaud en smullen maar!

Kaasfondue2