Easy cheesy aan tafel met Pasen

Wij hebben alvast wat inspiratie voor een goed gevulde (kaas) plank. Want krijg je met Pasen familie of vrienden over de vloer, dan wil je op z’n minst wat lekkers op tafel toveren. Maar waar begin je en wat serveer je erbij?

Laten we beginnen bij een mooie houten plank, de basis van alles. Wat ons betreft kan deze niet groot genoeg zijn. Zo kan alles mooi overzichtelijk op één plank komen. Mix & match is daarbij belangrijk. Variatie in smaken die ook nog eens goed te combineren zijn. Daarbij helpen wij natuurlijk graag. In onze winkel hebben we een uitgebreid assortiment kazen en andere delicatessen. Goed is om daarbij zachte en harde kazen met elkaar af te wisselen en qua smaak rekening te houden met romig en pikant. Vul aan met lekkere verse noten, dadel- of vijgenbrood, worst of vleeswaren en eventueel druiven. Naast dat het gezellig staat zoveel variatie, is er dan ook altijd voor iedereen wel iets lekkers op de plank te vinden. De plank nog spannender maken? Dat kan met verschillende chutneys, mosterd of dippers. Dan is het alleen nog een kwestie van stylen en serveren maar. Easy toch? Lees snel verder voor meer tips.

Paasrecepten en tips voor twee heerlijke dagen

Of het nu gaat om ontbijt, (high)tea/koffie, brunch, lunch, diner of lekkere hapjes voor bij de borrel, bij De Kaashelden zijn er volop ingrediënten te vinden om aankomende Paasdagen te smullen.

PaasKaas met ei
Bij een ultiem Paasontbijt kan een eitje natuurlijk niet ontbreken. Heerlijk in combinatie met de boerenkaas waar je het voorjaar al proeft.
Maar denk ook eens aan een mini omelet die je bakt in een muffin bakvorm. Klop de eieren los en voeg peper en zout toe. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vul de vorm met zongedroogde tomaatjes en geraspte kaas en daarover het geklopte ei. Maar onze persoonlijke voorkeur is een geitenkaas omeletje: Begin met de rucola dan de kaas en als laatste de pijnboompitjes. Wanneer de vulling in de vorm zit, verdeel je het geklopte ei erover. 25 minuten in de oven en dan lekker tafelen.

Sweet Easter
Zin in zoetigheid voor bij de koffie en (high)tea. Kies dan voor de pindarotsjes in wit, melk of puur. Of nougat en fudge in verschillende smaken.

Flammkuchen
Lichter dan een pizza, maar je kunt er net zoveel kanten mee op: Probeer eens flammkuchen met blauwe kaas en hazelnoten! Ingrediënten voor de topping:
– 500 gram rode uien ringen   – 50 gram hazelnoten
– 250 gram Gorgonzola             – 10 gram salieblaadjes

Tartine klassieker
Naast diverse tapashapjes uit ons assortiment kan een Tarine klassieker tijdens Pasen niet ontbreken om zelf te maken. Besmeer de stoere Franse boterham met een laag Mascarpone. Leg hierop plakjes Gorgonzola en stukjes gedroogde vijgen. Garneer met honing en versgemalen peper.

Pasta di Eroi Formaggio
Om het zonnige en voorjaarsgevoel op tafel te presenteren kiezen wij voor een Italiaanse maaltijd als diner. Pasta penne met verse pesto, zwarte olijven en een witvis gekruid met de kruidenmix ‘Knoflook, olijfolie en chilipeper’ geserveerd met een heerlijk glas Chardonnay.

Kaasplank a la De Kaashelden
Een goede kaasplank is een kunstwerk op zich. De variatiemogelijkheden zijn grenzeloos, er is geen standaard kaasplank. Je kunt kiezen voor een milde, of juist pittige kaasplank. Of wat te denken aan alleen Hollandse specialiteiten? Of een samenstelling van kazen van verschillende leeftijden. Een kaasplankje is dus niet alleen een culinaire verrassing, het is ook een lust voor het oog. Laat ons helpen om een verrassende combinatie op tafel te toveren en maak van jouw kaasplank een belevenis! Bestel alvast jouw kaasplank online>>

Fijne Paasdagen!