Paasrecepten en tips voor twee heerlijke dagen

Of het nu gaat om ontbijt, (high)tea/koffie, brunch, lunch, diner of lekkere hapjes voor bij de borrel, bij De Kaashelden zijn er volop ingrediënten te vinden om aankomende Paasdagen te smullen.

Kaasplank a la De Kaashelden
Een goede kaasplank is een kunstwerk op zich. De variatiemogelijkheden zijn grenzeloos, er is geen standaard kaasplank. Je kunt kiezen voor een milde, of juist pittige kaasplank. Of wat te denken aan alleen Hollandse specialiteiten? Of een samenstelling van kazen van verschillende leeftijden. Een kaasplankje is dus niet alleen een culinaire verrassing, het is ook een lust voor het oog. Laat ons helpen om een verrassende combinatie op tafel te toveren en maak van jouw kaasplank een belevenis! Bestel alvast jouw kaasplank online>>

PaasKaas met ei
Bij een ultiem Paasontbijt kan een eitje natuurlijk niet ontbreken. Heerlijk in combinatie met de boerenkaas waar je het voorjaar al proeft.
Maar denk ook eens aan een mini omelet die je bakt in een muffin bakvorm. Klop de eieren los en voeg peper en zout toe. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vul de vorm met zongedroogde tomaatjes en geraspte kaas en daarover het geklopte ei. Maar onze persoonlijke voorkeur is een geitenkaas omeletje: Begin met de rucola dan de kaas en als laatste de pijnboompitjes. Wanneer de vulling in de vorm zit, verdeel je het geklopte ei erover. 25 minuten in de oven en dan lekker tafelen.

Sweet Easter
Zin in zoetigheid voor bij de koffie en (high)tea. Kies dan voor de pindarotsjes in wit, melk of puur. Of nougat en fudge in verschillende smaken.

Flammkuchen
Lichter dan een pizza, maar je kunt er net zoveel kanten mee op: Probeer eens flammkuchen met blauwe kaas en hazelnoten! Ingrediënten voor de topping:
– 500 gram rode uien ringen   – 50 gram hazelnoten
– 250 gram Gorgonzola             – 10 gram salieblaadjes

Tartine klassieker
Naast diverse tapashapjes uit ons assortiment kan een Tarine klassieker tijdens Pasen niet ontbreken om zelf te maken. Besmeer de stoere Franse boterham met een laag Mascarpone. Leg hierop plakjes Gorgonzola en stukjes gedroogde vijgen. Garneer met honing en versgemalen peper.

Pasta di Eroi Formaggio
Om het zonnige en voorjaarsgevoel op tafel te presenteren kiezen wij voor een Italiaanse maaltijd als diner. Pasta penne met verse pesto, zwarte olijven en een witvis gekruid met de kruidenmix ‘Knoflook, olijfolie en chilipeper’ geserveerd met een heerlijk glas Chardonnay.

Fijne Paasdagen!